KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Täältä löydät useimmin kysytyt ja askarruttavimmat kysymykset mm. tanssitunneista, aloittamisesta ja pukeutumisesta. Löydät myös ohjeet lukujärjestyksen ja värikoodien tulkitsemiseen. Jos et löydä haluamaasi vastausta niin pirauta ensitöiksi!

TÄSTÄ LÖYDÄT TANSSIKURSSIEN TASOKUVAUKSET

TASO 1

PERUSTEET

Ensimmäistä kertaa tulossa? Kun tanssiharrastus on alkumetreillä perusteet (taso 1) tunnit on loistava paikka lähteä liikkeelle. Hyvä kokonaisuus on tanssia tasot 1 ja 1+ peräkkäin. Tiistaisin klo 18.

TASO 1+

PERUSTEET +

Tason 1+ tunnit ovat suoraan jatkoa perusteet tunneille, joille suosittelemme jo ensimmäisellä kerralla osallistumaan. Tunneilla edetään hieman rauhallisemmin kuin tasolla 2. Tiistaisin klo 19.

TASO 2

PERUSTEET/KESKITASO

Tason 2 tunnit antavat hieman lisähaastetta edellisten tuntien jatkoksi, kertaillen kuitenkin perusasioita. Tiistaisin klo 20.

TASO 3

KESKITASO

Tason 3 tunneilla edetään haastavampiin asioihin. Tuntien sisältöä ovat vientiseuraaminen, perustekniikan syventäminen ja tutustuminen haastavampiin liikeratoihin. Torstaisin klo 19.

TASO 4

KESKITASO/HAASTAVA

Tason 4  tunnit ovat tarkoitettu pidempään tanssineille, joilla laajennetaan tanssin näkökulmaa, haastetaan parempaan parityöskentelyyn ja kuvioihin. Torstaisin klo 20.

TASO 5

HAASTAVA

Tällä tasolla olet tanssinut jo aktiivisesti paljon ja tiedät, että tanssinopettelu on matka ei määränpää. Haasteita tuodaan pienillä yksityiskohdilla, haastavilla kuvioilla ja musiikkiin tanssimisella.

t

MILLOIN VOIN ALOITTAA TANSSIMAAN?

Voit aloittaa tanssiharrastuksen joka viikko tanssikursseiltamme. Jos olet tanssiurasi alkumetreillä, perusteet tason tunnit ovat loistava mahdollisuus aloittaa. Jos olet jo tanssinut jonkin aikaa, voit katsoa itsellesi sopivan tason ja hypätä mukaan milloin sinulle sopii. Sinun ei tarvitse ennakkoilmoittautua!
t

TARVITSENKO TANSSIKURSSEILLE PARIN?

Et tarvitse omaa tanssiparia tullaksesi tanssikursseille, mutta sitä ei ole tietysti kiellettykään! Viikkotunneilla pyörii parinvaihto, johon kannustamme kaikkia osallistumaan. Olemme kokeneet, että parinvaihto on nopein tapa oppia tanssimaan, kun sekä viejä että seuraajat kokevat erilaisia tanssipareja. Tanssikursseilla tanssitaan ringissä ja parinvaihto on vauhdikasta, jolla myös varmistamme kaikille tasapuolisen tanssi-illan! Halutessasi saat tanssia myös oman parisi kanssa.
t

MITÄ PISTÄÄ PÄÄLLE?

Pistä päälle mukavat vaatteet ja kengät, voit tulla verskoissa tai fiinissä asussa. Tule sellaisena kuin olet! Tanssitunneilla tulee kyllä lämmin, joten jätä lämpökerrasto kotiin. Suosittelemme aloittelijoille tanssikengiksi tennareita, lenkkareita tai balleriina-tossuja – missä sinun on mukava tanssia ja missä ei ole tahmeaa pohjaa. Pidempään tanssineille suosittelemme tutustumaan Tanssipuodin -tanssikenkävalikoimaan, josta löytyy tanssiin suunniteltuja, lajikohtaisia kenkiä!
t

MINKÄ IKÄISIÄ TANSSITUNNEILLA KÄY?

Tanssitunneilla käy kaiken ikäisiä tanssijoita, teini-iästä aina eläkeikäiseen asti. Toivotamme kaikki tervetulleeksi tanssimaan ja kannustamme kaiken ikäisiä aloittamaan tämän sosiaalisen harrastuksen! Haluamme nostaa lavatanssikulttuuria esille myös nuorille. Haluamme pitää huolta ainutlaatuisesta lavatanssikulttuuristamme ja tukea sen jatkuvuutta.
t

MILLE KURSSITASOLLE MINUN KANNATTAA MENNÄ?

Jos olet aloittamassa tanssiharrastusta, suosittelemme käymään perusteet tunneilla niin kauan, että osaat puhua ja tanssia perusaskelta samaan aikaan! Tanssiharrastuksen vahvin pohja luodaan perusteissa, josta voidaan ponkaista haastavammille tasoille. Jos et ole ihan varma mille tasolle kuulut, aloita mieluummin askeleen helpommalla tasolla kuin hyppäisit liian syvään päähän. Tanssinopettajamme auttavat myös tason valitsemisessa, joten kysy rohkeasti!
t

MITÄ 10- ja 20 -KORTIT TARKOITTAVAT?

Jos olet aktiivinen tanssiharrastaja, suosittelemme vaihtoehdoksi 10- tai 20 -kortti maksutapaa. Normaalihintaiset 10- ja 20-kortit eivät ole henkilökohtaisia, joten se on näppärä maksutapa, jos käyt tanssimassa vaikka kaverin kanssa! Kortti on henkilökohtainen jos ostat sen alennus hinnalla esim. opiskelija, eläkeläinen, alle 25 tai työtön. Korteilla ei ole rajoitettua voimassaoloaikaa.